Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Tommi Valtonen
p. 0500 707487

Kuoronjohtaja
Pekka Itkonen
p. 050 4464969

Korson Mieslaulajat operettikuorona

Vuonna 1998 kuoro sai tilaisuuden tutustua operetti- ja näyttämömaailmaan Keravan Oopperayhdistyksen kanssa. Sigmund Rombergin säveltämä operetti "Erämaan Laulu" sai ensi-iltansa 3.4.1998 ja Korson Mieslaulajat saivat "tulikasteensa" näyttämöllä operettikuorona. Verhot ja aamutakit muunneltiin arabiasusteiksi ja beiget kesäpaidat legioonalaisten kenttäpaidoiksi.

Kuoro sai pian huomata kuinka paljon harjoittelua tarvitaan, ennen kuin operetti on valmis ensi-iltaan. Ohjaajan, koreografin, kapellimestarin, orkesterin, puvustajien, maskeeraajien ja muiden esiintyjien kanssa työskentely toi uutta ryhtiä, sujuvuutta ja osaamista myös kuoron normiesiintymisiin. Havaittiin myös  sellainen seikka, että voidaan isojakin määriä musiikkia oppia niin, ettei "pahveja" tarvita.

Tästä sai alkunsa yhteistyö Keravan Oopperayhdistyksen kanssa ja jatkoa seurasi useankin yhteisproduktion muodossa. Korson Mieslaulajat olivat operettikuorona vuonna 2002 Timo Tirrin musikaalinäytelmässä "Lemmenkartano" ja 2007 operetissa "Sirkusprinsessa". Joitakin yhteisiä esiintymisiä toteutui mm. konserttien muodossa Keravalaisten kanssa. Vuonna 2004 Korson Mieslaulajat esiintyivät Keravalaisten kanssa yhteiskonsertissa "Viihdytysjoukot". Konsertin juontajana ja aikakauden musiikintuntijana toimi Seppo Hovi. Vielä vuonna 2010 Keravalaisten kanssa voimat yhdistettiin ja konserttisarja "Elokuvakaruselli" esitettiin useammankin kerran Keravalla Keuda-talossa. Myös tuolloin juontajana ja säestäjänä toimi Seppo Hovi.